Ägg Florentine med rökt lax, spenat och stenbitsrom

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rasker(PÅGEN) 440 g 207
    Spenat 1 kg 161
    Bearnaise(Eriks Såser) 550 g 82008
    Rökt Lax Gourméttrim skivor(ROYAL GREENLAND) 1 kg 141315111
    Ättikssprit 12 % KRAV(Druvan) 2 g 550061
    Riven muskotnöt efter smak 1 g 101690052
    Caviar av Stenbitsrom MSC röd(ROYAL GREENLAND) 100 g 182250404
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 50 g 461601
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 10 st 10341507
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagning

    Knäck de tio äggen i varsin kopp och häll 2 droppar ättiksprit i varje kopp (det samlar äggvitan).

    Fyll en kastrull med vatten och koka upp. Rotera vattnet med en sked och häll ner äggen i vattnet mot rotationsriktningen. Pochera bara två till tre ägg i taget. Låt dem pochera i 2 minuter, ta sedan upp dem och lägg dem i kallt vatten. Fortsätt tills du har pocherat samtliga ägg.

    Värm upp bearnaisesåsen och smaka av med salt och peppar.

    Rosta brödet. Fräs spenaten i lite olja och smaka av med muskotnöt, salt och peppar.

    Häll av vattnet från äggen och häll kokande vatten över dem. Låt dem sedan ligga i vattnet i 2 minuter.

    Lägg upp de rostade brödskivorna med spenat och lax. Toppa med de pocherade äggen, såsen och stenbitsrommen och servera genast.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3567.02 kJ
Energi (kcal)849.97 kcal
Fett69.36 g
Kolhydrater20.15 g
Protein37.41 g
Fibrer3.56 g
Vitamin D0.84 µg
Vitamin C46 mg
Folat222.2 µg
Järn3.15 mg
Kalcium123 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 29,00 kr (per portion)