Alaska pollock med morot och lök

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Alaska Pollockryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 400 g 134083134
    Koriander malen purepak(KOCKENS) 1.25 g 100330004
    Dill fryst 20 g 169
    Fint salt med jod(JOZO) 2 g 4504
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 100 g 7340
    Morot sv 400 g 405
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1 g 101970052
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Schalottenlök 8 st 463
    Potatis rå 500 g 395
  • Gör så här

    Tillagning:

    Skala morötterna och lökarna och skär dem i skivor. Lägg lök, morot och koriander i en kastrull och tillsätt vitt vin. Koka morötter, lök och korianderfrön i ca 20 min. Vispa sedan ner smörtärningar i grönsakerna och krydda med salt och peppar. 

    Stek fisken och lägg den på de varma morötterna och löken och garnera med färsk dill. Servera med kokt potatis. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1798.02 kJ
Energi (kcal)429.57 kcal
Fett21.81 g
Kolhydrater34.06 g
Protein20.23 g
Fibrer6.68 g
Vitamin D0.13 µg
Vitamin C44.14 mg
Folat64.2 µg
Järn1.02 mg
Kalcium73.45 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)