Alaska Pollockfilé på kryddiga vetekorn

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Alaska Pollock filé MSC 110-170g, 400 g 134639004
    Matvete KRAV 400 g 543
    Vitlök klyftor 4 st 200
    chili röd 1 st 168
    Persilja fryst 30 g 188
    Lök röd 125 g 399
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 9 g 601411
    Paprika röd 1 st 370
    Salladskål 100 g 380
    Cottage cheese färskost fett 4% typ Keso (R) 200 g 43
    Fint salt med jod 2 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1 g 101970052
    Kranvatten 5 dl
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka vetekornet enligt anvisningarna på paketet och skölj i kallt vatten. Vänd ned kornet med krossad vitlök, finhackad chili, hackad persilja och finhackad lök. Tillsätt buljong och paprika och smaka av med salt och peppar. 

    Skär fisken i grova bitar och krydda med salt och peppar. Häll de kryddade vetekornen i en ugnsfast form och lägg över fisk och hackad pak choy i grova bitar. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i en förvärmd ugn 20 min i 180°C.

    Tillagningsinatruktioner för dig som använder Rationalugn,  klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2123.62 kJ
Energi (kcal)506.27 kcal
Fett5.75 g
Kolhydrater73.43 g
Protein33.82 g
Fibrer10.27 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C80.89 mg
Folat93.84 µg
Järn0.6 mg
Kalcium76.88 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)