Ananaskaka med kokos

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Mandelmjöl EKO(URTEKRAM) 60 g 147001
    vetemjöl 2 dl 332
    Vanillinsocker kartong(KOCKENS) 6 g 55009303
    Rörsocker EKO FT(URTEKRAM) 180 g 500160
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 180 g 3712000
    Florsocker 60 g 326
    Kokosflingor KRAV(KUNG MARKATTA) 35 g 110203
    Smör fett 80 % 150 g 55
    Ananas m juice bitar 340 g 256
    Kokoschips KRAV(KUNG MARKATTA) 0 g 231808
    Bakpulver kartong(KOCKENS) 5 g 55006410
    Glasyr
    1 msk ananasjuice
  • Gör så här

    En saftig ananaskaka med smak av kokos som förgyller fikastunden. Kakan går utmärkt att baka 1-2 dagar innan den ska serveras.

    Så här gör du:

    1. Smält smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
    5. Blanda försiktigt i ananasen samt ca 1 msk av juicen (spara juice till glasyren eller till att droppa över kakan).
    6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Täck eventuellt kakan med folie så att den inte bränns.
    7. Låt kakan svalna lite och droppa sedan över lite av ananasjuicen eller vispa ihop en glasyr med florsocker och ananasjuice och ringla över kakan. Toppa med kokoschips.

    Receptet är skapat av Lina Abrahamsson för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1244.59 kJ
Energi (kcal)297.46 kcal
Fett16.6 g
Kolhydrater32.35 g
Protein4.08 g
Fibrer2.01 g
Vitamin D0.06 µg
Vitamin C3.06 mg
Folat3.7 µg
Järn0.16 mg
Kalcium6.07 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 4,00 kr (per portion)