Ananaskaka med kokos

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Smör fett 80 % 150 g 55
    Rörsocker EKO FT 180 g 500160
    BIB Helägg utan konserveringsmedel 180 g
    Vetemjöl 2 dl 332
    Mandelmjöl EKO 60 g 147001
    Kokosflingor KRAV 35 g 110203
    Bakpulver kartong 5 g 55006410
    Vanillinsocker kartong 6 g 55009303
    Ananas m juice bitar 340 g 256
    Glasyr 0
    florsocker 60 g 326
    Kokoschips KRAV 0 g 231808
    1 msk ananasjuice 0
  • Gör så här

    En saftig ananaskaka med smak av kokos som förgyller fikastunden. Kakan går utmärkt att baka 1-2 dagar innan den ska serveras.

    Så här gör du:

    1. Smält smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Vispa ägg och socker pösigt.
    4. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
    5. Blanda försiktigt i ananasen samt ca 1 msk av juicen (spara juice till glasyren eller till att droppa över kakan).
    6. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Täck eventuellt kakan med folie så att den inte bränns.
    7. Låt kakan svalna lite och droppa sedan över lite av ananasjuicen eller vispa ihop en glasyr med florsocker och ananasjuice och ringla över kakan. Toppa med kokoschips.

    Receptet är skapat av Lina Abrahamsson för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1244.59 kJ
Energi (kcal)297.46 kcal
Fett16.6 g
Kolhydrater32.35 g
Protein4.08 g
Fibrer2.01 g
Vitamin D0.06 µg
Vitamin C3.06 mg
Folat3.7 µg
Järn0.16 mg
Kalcium6.07 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 4,00 kr (per portion)