Ångkokta rödspättafiléer med färska örter i buljong

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1 g 101970052
    Rödspättafilé rullad MSC(ROYAL GREENLAND) 1 kg 123639000
    Lök skalad skivad 100 g 397
    Chili röd 2 st 168
    Vitlök klyftor 4 g 200
    Fint salt med jod(JOZO) 2 g 4504
    Hönsbuljong ätf 2.5 dl 442
    1 stjälk rosmarin till 10 portioner
    20 stjälkar citrontimjan till 10 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka upp buljongen tillsammans med grovhackad chili, finhackad rödlök, krossad vitlök, grovhackad citrontimjan och finhackad rosmarin. Lägg den upptinade fisken tätt i en braspanna och krydda med salt och peppar. 

    Häll över den varma buljongen och täck fisken med alufolie. Ångkoka fisken i en förvärmd ugn i 18-22 minuter.

    Tillagningsanvisningar för naturell fisk klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)324.46 kJ
Energi (kcal)76.93 kcal
Fett1.28 g
Kolhydrater0.94 g
Protein15.31 g
Fibrer0.31 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C8.32 mg
Folat1.2 µg
Järn0.12 mg
Kalcium6.01 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)