Äppelpaj med honung

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Smör fett 80 % 25 g 55
    Råsocker 54 g 329
    Äpple rött typ röd aroma 750 g 413
    Smördeg fryst 450 g 268
    Blomsterhonung Ekologisk(LUNE DE MIEL) 54 g 010410
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela 3 äpplen i små tärningar. Dela de 2 andra äpplen och skär tunna skivor (för att lägga ovanpå).
    2. Sätt ugnen på 200°C.
    3. Smällt smör i en panna, lägg till äppletärningar. Tillsätt hälften av det bruna råsockret och låt äpplena få lite färg i 2-3 minuter. Glöm inte att röra då och då. När äpplena fått en gyllene färg tillsätt hälften av  honung. Täck pannan och låt äpplena smälta i ca 5min.
    4. När äpplena smält kan du lägga dem i en skål och jämna ut dem i en slät äpplekompott. Diska inte pannan ännu.
    5. Smält lite smör i pannan och placera försiktigt äppelskivorna i den. Strö över resten av det bruna sockret och därefter honungen. Låt äpplena få lite färg i 5 min. Glöm inte att röra försiktigt. Lägg till lite mer smör om det behövs.
    6. Lägg över degen på formen och sticka med en gaffel. Lägg äppelkompott och sedan äppelskivorna i ett vackert mönster över degen. Tryck upp kanterna runt pajen. Sätt i ugnen i 15 min.


Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1882.39 kJ
Energi (kcal)448.47 kcal
Fett24.11 g
Kolhydrater52.73 g
Protein3.77 g
Fibrer3.8 g
Vitamin D1.8 µg
Vitamin C6.37 mg
Folat13.77 µg
Järn2.42 mg
Kalcium13.35 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 5,00 kr (per portion)