Årstidens kål med Alaska pollock mandlar och champinjoner

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 90 g 161607
    Savojkål 1.75 kg 518
    Fint salt med jod(JOZO) 12 g 4504
    Hönsbuljong ätf 3 dl 442
    Alaska Pollockryggfilé MSC 60-80g(ROYAL GREENLAND) 1.1 kg 134083074
    chili röd 2 st 168
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 5 g 101970052
    Cantonsoya (Druvan) 100 g 570176
    Champinjoner 500 g 158
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Parmesanost hårdost fett 30% 200 g 37
    Sötmandel KRAV(KUNG MARKATTA) 150 g 428
    Senap Original(Johnnys) 165 g 560310
  • Gör så här

    Tillagning

    Vänd mandlarna i sojasås och ugnsbaka dem i 12 min. i 200°C och låt dem därefter svalna. 
    Häll den kokande buljongen över fisken och ugnsbaka i förvärmd ugn i ca 30 min. i 100°C.
    (Kärntemperatur på 55-65°C).  

    Skär champinjonerna i fyra delar och stek dem i en het panna tills de får färg. Krydda med salt och peppar. Snitta kålen fint och vänd samman med finhackad chili och krossad vitlök, finriven parmesanost, söt senap, champinjoner och mandlar. 

    Låt fisken svalna något och dela den därefter i mindre bitar och blanda samman med den marinerade kålen, champinjonerna och mandlarna.

    Tillagningsanvisningar för naturell fisk klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1861.02 kJ
Energi (kcal)442.86 kcal
Fett24.48 g
Kolhydrater17.72 g
Protein34.47 g
Fibrer7.39 g
Vitamin D0.12 µg
Vitamin C61.7 mg
Folat157.61 µg
Järn1.1 mg
Kalcium345.59 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 18,00 kr (per portion)