BBQ-glaserade rotfrukter med linssallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gourmet Flingsalt(JOZO) 2 g 4454
    Kålrot 1 st
    Lök röd 100 g 399
    Pumpafrön KRAV(KUNG MARKATTA) 20 g 500356
    Gröna Linser Eko(KUNG MARKATTA) 170 g 500302
    Palsternacka SV 2 st 185
    Morot sv 3 st 405
    Citron pressad 2 tsk 382
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 15 g 841805
    Gourmet Flingsalt(JOZO) 2 g 4454
    Rucolasallat 100 g 453
    Solroskärnor KRAV(KUNG MARKATTA) 20 g 500352
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1 g 102060052
    Matolja neutral KRAV(KUNG MARKATTA) 28 g 107161
    BBQ Sås Orginal ( Sweet Baby Ray´s) 200 g
  • Gör så här

    I sommar är det dags för rotfrukterna att ta plats på grillen! Testa dessa BBQ-glaserade rotfrukter som efter grillning blandas upp med fräsch sallad, linser och på toppen knapriga frön. Servera som en vegetarisk ensamrätt eller komplettera med exempelvis tofu, vegetariska biffar eller en bit fisk.

    Så här gör du:

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och dela rotfrukterna och lök i stora bitar och lägg i en ugnssäker form, ringla över olja, salta och låt bakas i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Pensla barbequesås på rotfrukterna och grilla dem sedan så att de får en fin yta, pensla gärna på barbequesås även under grillning. 
    4. Blanda ihop rucola och linser på ett stort fat, lägg på de nygrillade rotfukterna och löken, ringla över olivolja och toppa med frön samt salt och peppar.
    5. Servera direkt.
    6. Receptet är skapat av Lina Abrahamsson för Kung Markatta.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2327.33 kJ
Energi (kcal)557.86 kcal
Fett17.86 g
Kolhydrater64.14 g
Protein19.51 g
Fibrer23.76 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C128.3 mg
Folat192.38 µg
Järn1.23 mg
Kalcium165.16 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)