Blåbärspannkakor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    vetemjöl 120 g 332
    Blåbär 225 g 242
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 130 g 3712000
    Vanillinsocker kartong(KOCKENS) 3 g 55009303
    Smör fett 80 % 30 g 55
    Strösocker 2 msk 324
    Mjölk standard 3 % 1 dl 423
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Vispa äggulor och mjölk med kanel, socker och vaniljsocker. Vispa vitorna nästan stelna och blanda dem med blåbären. Blanda samman äggsmeten med vitorna och stek gyllene på bägge sidor i en stekpanna.

    Servera med färsk mynta, lönnsirap och lite vispad grädde.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1166.83 kJ
Energi (kcal)278.86 kcal
Fett11.09 g
Kolhydrater35.33 g
Protein7.84 g
Fibrer2.82 g
Vitamin D0.04 µg
Vitamin C5.5 mg
Folat12.58 µg
Järn0.56 mg
Kalcium49.02 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Lantägg
Beräknad pris ca. 3,00 kr (per portion)