Bönlasagne

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 1 g 110950052
    Lasagneplattor KRAV(KUNG MARKATTA) 160 g 160725
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Röda kidneybönor Konserv KRAV(LA BIO IDEA) 400 g 161806
    Matlagningsgrädde sojabaserad kylv(ALPRO SOJA) 200 g 541460
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 1 g 110810052
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Bönor svarta, konserv 400 g 161809
    Curry purepak(KOCKENS) 1 g 97009205
    Gratängost 100 g 35
    Hackad paprika 1 st 370
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Chilipulver storköksburk(KOCKENS) 1 g 101030052
    Halverad och skivad gul lök 2 st 397
    Krossade tomater KRAV(KUNG MARKATTA) 800 g 501817
    Hackad zucchini 200 g 374
  • Gör så här

    Så här gör du

    1. Fräs den skivade löken med pressad vitlök.
    2. Häll ner zucchini, paprika och kryddor och låt fräsa i ca 2 minuter.
    3. Häll på tomatkross och grädde.
    4. Låt småputtra i några minuter.
    5. Salt och peppra.
    6. Häll ner sköljda bönor och ställa av från plattan.
    7. Börja med att hälla lite bönsås i botten av en ugnsfast form.
    8. Varva sedan plattor med fyllning.
    9. Toppa med bönsås och riven ost.
    10. Tillaga lasagnen i ugn enligt instruktioner på förpackningen (Lasagneplattorna).
    11. Servera med en god sallad.
    12. Receptet skapat av Mikaela Östlund för Kung Markatta.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2465.28 kJ
Energi (kcal)588.25 kcal
Fett17.03 g
Kolhydrater81.66 g
Protein28.53 g
Fibrer4.24 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C60.96 mg
Folat48.74 µg
Järn0.38 mg
Kalcium201.09 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 15,00 kr (per portion)