Burgare på panerad torsk, ricotta, dill och rucola

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Matolja neutral KRAV(KUNG MARKATTA) 20 g 107161
    Ströbröd 1 dl 472
    Rucolasallat 100 g 453
    Ricotta i skål(Galbani) 100 g 533
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 1 st 10341507
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Minihamburgare/sliders 220 g 504
    Dill fryst 20 g 169
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 500 g 130600844
  • Gör så här

    Gör såhär:

    Rör ut ricottan med hackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Skär fisken i mindre bitar à ca 50 g. Krydda med salt och peppar.

    Doppa bitarna i vispat ägg och sedan i pankoströbröd eller vanligt ströbröd. Stek fisken i olja i 2–3 minuter på varje sida.

    Värm bröden (minihamburgare/sliders) och fördela sedan ricotta, rucola och fisk i dem. Servera genast.

    Använd ev. tandpetare för att hålla ihop bitarna.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)704.16 kJ
Energi (kcal)167.61 kcal
Fett5.66 g
Kolhydrater15.59 g
Protein12.22 g
Fibrer1.29 g
Vitamin D0.22 µg
Vitamin C2.9 mg
Folat21.21 µg
Järn0.55 mg
Kalcium40.85 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 7,00 kr (per portion)