Camillas färsfat

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1.5 g 102060052
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 2 st 10341507
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Nötfärs fett 10% stekt 250 g 82
    Mjölk 3% fett 1 dl 423
    Persilja fryst 20 g 188
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Gröna bönor Haricots Verts frysta 375 g 174
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 60 g 461601
    Smör fett 80 % 20 g 55
    Ketchup hink(Johnnys) 65 g 580130
    Potatis rå 500 g 395
    Lök gul, röd 2 st 397
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Tina frysta haricots verts och låt rinna av eller tvättade färska haricots verts och lägg dem sedan i ett smort gratängfat. 
    Värm upp ugnen till 200° C. Stek nötfärsen i lite smör på pannan, tillsätt salt och peppar och lägg köttet på bönorna. Stek löken i pannan och fördela dem jämnt över färsen tillsammans med tomatketchup i små klumpar.  
    Vispa ihop ägg och mjölk och häll över blandningen. Lägg på smör i små klumpar och strö över den hackade persiljan. 

    Baka i ugn i ca. 30 min. vid 200° C tills farsfatet har fått en brun och spröd ovansida och köttet är genomstekt. 

    Råstekt potatis:

    Skala potatisen, skär dem i tärningar och torka dem på en handduk. Värm upp oljan tills den är stekklar. Stek potatisen i oljan tills de är gyllene och möra. Se till att vända dem ofta.  
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2248.91 kJ
Energi (kcal)538.2 kcal
Fett32.07 g
Kolhydrater34.09 g
Protein25.51 g
Fibrer6.39 g
Vitamin D0.75 µg
Vitamin C55.86 mg
Folat127.54 µg
Järn3.78 mg
Kalcium160.43 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Lantägg
Beräknad pris ca. 7,00 kr (per portion)