Chili con carne med tillbehör

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kranvatten 1.5 dl
    Lagerblad purepak(KOCKENS / LYCKEBY CULINAR AB) 2 g 110690005
    Krossade tomater KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 501817
    Kidneybönor röda bönor konserv 300 g 161806
    Lök gul, röd 150 g 397
    Köttbuljong pulver tärning 10 g 601413
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 2.5 g 100612052
    Oregano Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2.5 g 110810052
    Köttfärs blandfärs nöt 50% gris 50% rå 300 g 78
    Chilimix purepak(KOCKENS) 7.5 g 309819
    Vitlökspulver Ekologisk storköksbur(KOCKENS) 2.5 g 120860052
    Paprika röd 2 st 370
    Smör till stekning
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Bryn köttfärsen smulig i omgångar och smaksätt med salt och kryddor. Vispa ur pannan med lite vatten varje gång så det motsvarar ungefär ca 1 1/2 dl. Häll över till större gryta.

    2. Fräs hackad lök och paprika i mindre bitar. Häll över det i färsen.

    3. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.

    4. Tillsätt tomatkross och låt småputtra under lock ca 30 minuter. Lägg till sist i bönorna och smaka av om eventuellt mer kryddor behövs. Servera med tillbehör.

    Tillbehör: Tjock yoghurt eller liknande. Skivad salladslök, riven ost, tärnad avokado, tortillabröd och limeklyftor.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1172.53 kJ
Energi (kcal)280.07 kcal
Fett10.76 g
Kolhydrater19.67 g
Protein22.55 g
Fibrer7.07 g
Vitamin D0.25 µg
Vitamin C92.93 mg
Folat68.91 µg
Järn2.83 mg
Kalcium84.31 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)