Chokladmousse med agavesirap, smör och agavesirap

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Agavesirap(Sunny Bio) 105 g 250650
    Fint Havssalt(JOZO) 3 g 4502
    Smör fett 80 % 80 g 55
    Blockchoklad mörk 200 g 346
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 360 g 3712000
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Hacka blockchoklad och smör i bitar, smält i ett vattenbad över spis eller i mikrovågsugn (2 min på medelvärme).
    2. Separera äggulor och äggvitor: Vispa 2/3 av äggvitorna till ett poröst skum och ställ åt sidan
    3. Blanda äggulor med agavesirap i en kastrull. Häll i den smälta chokladen under omrörning, lite i taget för att smeten ska blandas väl.
    4. Vänd ner de vispade äggvitorna försiktigt i smeten så att den håller sig så luftig som möjligt. Sätt på ett lock och ställ sedan i kylskåp för att svalna i minst 2 timmar.

    Resten av äggvitorna kan man antingen göra maräng på eller spara i kylen ett par dagar.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2635.99 kJ
Energi (kcal)628.48 kcal
Fett41.66 g
Kolhydrater50.31 g
Protein13.95 g
Fibrer0 g
Vitamin D0.1 µg
Vitamin C0 mg
Folat7 µg
Järn6.65 mg
Kalcium19.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)