Chokladtryffel med hallon

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Vaniljstång 0.5 st 101830052
    Smör fett 80 % 60 g 55
    Eko blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 35 g 025527
    Kakao Krav Fairtrade(KUNG MARKATTA) 40 g 111405
    Mörk choklad kakao >70 % 230 g 535
    Hallon frysta 150 g 243
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré (man kan sila bort kärnorna).
    2. Hacka chokladen, smält den i ett vattenbad och rör om.
    3. Sjud försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång, vanliljstången och honung i en kastrull.
    4. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.
    5. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och vispa igen tills chokladtryffeln och smöret går ihop.
    6. Häll upp tryffelsmeten i en silikonform med små hjärtan och låt stelna.
    7. Rulla varje chokladtryffel i kakao.

    Blir cirka 25 hjärtan

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1435.5 kJ
Energi (kcal)342.93 kcal
Fett23.23 g
Kolhydrater26.47 g
Protein5.88 g
Fibrer0.93 g
Vitamin D0.05 µg
Vitamin C6.25 mg
Folat15.05 µg
Järn6.08 mg
Kalcium26.01 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)