Currysej med puré

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Zest från lime 5 st 462
    Höstpotatis rå skalad 15 kg 395
    Strimlat äpple 1.1 kg 385
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 280 g 841805
    Maizenamjöl 0 g 471
    Kokosgrädde Eko 22% fetthalt(KUNG MARKATTA) 5 kg 231807
    Muskotnöt malen storköksburk(KOCKENS) 10 g 101690052
    Fint salt med jod(JOZO) 20 g 4504
    Curry purepak(KOCKENS) 130 g 97009205
    Fint salt med jod(JOZO) 40 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 10 g 101970052
    Hackad lök 200 g 397
    Strimlad purjolök 1 kg 398
    Sejfilé 125-250g MSC(ROYAL GREENLAND) 10 kg 133639014
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 50 g 841805
    Mjölk 3% fett 2 l 423
    Kranvatten 3 l
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär fisken i lämplig storlek. Lägg i form, strössla över purjolöken och grädda av i ugn ca 10 minuter på 120 grader.

    Fräs äpple, lök och curry lätt i olja. Tillsätt sedan kokosgrädde, vatten och lime. Koka upp, red av med maizena och smaka sedan av med salt.

    Koka potatis. Vispa/stöt med mjölk och olivolja. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

    Servera fisken med såsen och potatispuré.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1485.41 kJ
Energi (kcal)356.2 kcal
Fett15.55 g
Kolhydrater28.99 g
Protein22.52 g
Fibrer3.74 g
Vitamin D0.2 µg
Vitamin C38.72 mg
Folat39.72 µg
Järn0.69 mg
Kalcium38.38 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)