Dragonfisk med citron och pasta

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Majsstärkelse 200 g 342
    Fiskfond 2.5 kg 303
    Dragon storköksburk(KOCKENS) 30 g 110660052
    Fint salt med jod(JOZO) 100 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 10 g 101970052
    Kvarg färskost fett 10% Kesella 1 kg 43
    Penne Vit KRAV(KUNG MARKATTA) 10 kg 160726
    Citronpeppar Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 50 g 97010952
    Creme Fraiche 28% fett 2.5 l 360
    Grönsaksbuljong konc. 40 g 601415
    Soltorkade tomater i olja avrunna 3 kg 282
    Sej portionsbit MSC 125g(ROYAL GREENLAND) 12.5 kg 133074125
    Gratängost 400 g 35
  • Gör så här

    Tillagning

    Lägg de upptinade fiskbitarna i gastrobleck. Strö över citronpeppar och dragon. Ångkoka i ugn

    i ca 10-15 minuter, tills fisken har en kärntemperatur på 50°C.

    Koka upp fiskfond och crème fraiche tillsammans med majsstärkelse. Krydda med salt och peppar.

    Tillsätt kesella och buljongtärning, såsen får inte koka.

    Häll den varma såsen över fisken och gratinera den i en förvärmd ugn i 5-10 min tills fisken har en

    kärntemperatur på 55°C. 

    Servera direkt med kokt pasta, tomater och parmesanost. Strö eventuellt över hackad persilja.

    Fisken kan också tillagas direkt från frysen

    – räkna då med dubbelt så lång tillagningstid.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2721.69 kJ
Energi (kcal)650.27 kcal
Fett13.64 g
Kolhydrater88.21 g
Protein41.16 g
Fibrer3.81 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C3.45 mg
Folat12.67 µg
Järn1.09 mg
Kalcium72.14 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)