Enkel ärtsoppa med stekt hälleflundra

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 1 g 4504
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Kranvatten 4 dl
    Gröna ärter frysta 200 g 201
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 0.5 g 102060052
    Citronjuice KRAV(LA BIO IDEA) 30 g 671403
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt(KUNG MARKATTA) 7 g 601411
    Grönländsk Hälleflundrafilé 200-400(ROYAL GREENLAND) 300 g 121135201
    Persilja fryst 15 g 188
    Dill fryst 10 g 169
    Fänkål sv 150 g 432
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 28 g 841805
  • Gör så här

    Tillagning:

    Skär hälleflundran i små bitar och krydda med salt och peppar. Låt dra i minst 10 minuter. Vänd ihop fänkål, citronsaft, persilja och vitlök och smaka av med salt och peppar. 

    Koka upp buljongen och ärterna och mixa. Smaka av med salt och peppar. Stek fisken i lite olja i ca 2 min. på varje sida.

    Fördela soppan, fänkålen och fisken i två djupa tallrikar. Garnera med dill och servera genast med ett gott bröd.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1996.46 kJ
Energi (kcal)476.5 kcal
Fett34.49 g
Kolhydrater13.18 g
Protein27.94 g
Fibrer7.32 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C63.92 mg
Folat101.16 µg
Järn3.75 mg
Kalcium123.27 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 27,00 kr (per portion)