Färskostpaj med pumpa och valnötter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    BIB Helägg utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 120 g 3712000
    Valnötsbitar Ekologiska(KUNG MARKATTA) 60 g 110213
    Lök gul, röd 1 st 397
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
    BiB Äggvita utan konserveringsmedel(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 36 g 3772000
    Pumpa 800 g
    Fint salt med jod(JOZO) 10 g 4504
    vetemjöl 250 g 332
    Färskost fett 27% typ Philadelphia 200 g 43
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 4 g 102060052
    Palsternacka SV 2 st 185
    Muskotnöt malen storköksburk(KOCKENS) 1 g 101690052
    Strösocker 9 g 324
    Smör fett 80 % 125 g 55
    Muskotnöt malen storköksburk(KOCKENS) 1.5 g 101690052
    Eko blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 40 g 025527
    Deg
    Fyllning
  • Gör så här

    Beskrivning:

    1. För degen: blanda salt och mjöl, tillsätt smöret i små bitar och blanda med fingrarna. Se till att blanda smöret väl utan bitar. Tillsätt ägg vita och muskotnöt och fortsätt blanda. Gör en boll av degen och sätt den i kylen för minst 30 min.
    2. För fyllningen: börja med att skära pumpan och palsternackorna i bitar och koka dem i ungefär 3dl vatten tills de är mjuka och ni kan mosa dem. Hacka löken och bryn den gyllenbrun i en panna med lite olja. Tillsätt sockret för att karamellisera löken. Blanda äggen med färskosten, hackade nötterna, salt, peppar och riven muskotnöt. Tillsätt pumpa/palsternackspurén och löken.
    3. Kavla ut degen i en form. Bred honung på pajdegen och häll sedan på fyllningen och grädda i ugnen på 200 grader i 40 min.

    Ett recept från vår partnerHave Mo’s Cake and Eat It Too.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1837.05 kJ
Energi (kcal)438.85 kcal
Fett26.64 g
Kolhydrater38.66 g
Protein9.27 g
Fibrer4.61 g
Vitamin D0.1 µg
Vitamin C15.83 mg
Folat59.72 µg
Järn1.2 mg
Kalcium63.41 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 6,00 kr (per portion)