Filéer av nuutaqtorsk med spröd serranoskinka, bakade rotfrukter och bönor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 75 g 309911
    Sojabönor KRAV(KUNG MARKATTA) 500 g 500163
    Grönsaksbuljong ätfärdig 5 dl 440
    Morot sv 700 g 405
    Torskfilé m skinn,Nutaaq, 225-450g(ROYAL GREENLAND) 1.2 kg 130822020
    Palsternacka SV 700 g 185
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Gris skinka italiensk lufttorkad 75 g 506
    Rödbeta 700 g 195
    Svarta bönor Krav(KUNG MARKATTA) 500 g 161809
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 50 g 841805
    Röda Kidneybönor EKO(KUNG MARKATTA) 500 g 161806
  • Gör så här

    Tillagning

    Strö salt på de tinade filéerna och temperera dem på köksbordet.

    Lägg skinkskivorna på bakplåtspapper och tillaga dem spröda i ugnen i ca 8 minuter i 200 °C.

    Skala rotfrukterna, vänd dem med olja, salt och peppar och tillaga dem i ugnen tills de är gyllene, ca 15 minuter i 200 °C.

    Koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet. Lägg dem i en aluminiumform och häll över den varma grönsaksbuljongen. Lägg på fiskfiléerna och rotfrukterna och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga fisken och rotfrukterna i ugnen i 12 minuter i 150 °C.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Strö kapris och krossad serranoskinka över rätten och servera genast.

    Variera rotfrukter och bönor efter smak.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2818.07 kJ
Energi (kcal)671.17 kcal
Fett17.39 g
Kolhydrater67.65 g
Protein57 g
Fibrer27.22 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C21.86 mg
Folat121.41 µg
Järn0.76 mg
Kalcium59.76 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 20,00 kr (per portion)