Fiskbullar a la Fanny

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1.5 g 101970052
    Grillad Paprika(Zeta) 100 g
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Grillad Paprika(Zeta) 100 g
    Hackad gul lök 0.25 st 397
    Sejfilé MSC 100-300g enkelfryst(ROYAL GREENLAND) 400 g 133100300
    Tomatpesto 15 g 881401
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 1 st 10341507
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Vitlök klyftor 1 st 200
    Kokosmjölk Eko(KUNG MARKATTA) 300 g 231810
    Psylliumhusk(RISENTA) 15 g 526
    Tomatpesto 15 g 881401
    Hackad gul lök 0.25 st 397
    Fiskbullar
    Sås
  • Gör så här

    Så här gör du:

    Fiskbullar:

    1. Mixa alla ingredienser förutom fiberhusken men inte för länge, det är gott med lite “bitar”.
    2. Förflytta till en bunke, strö över fiberhusk och arbeta ihop med händerna.
    3. Rulla till bollar och ställ in i kylen medan du börjar med såsen.

    Såsen:

    1. Fräs gul lök och vitlök i olivolja tills löken mjuknat något.
    2. I en bunke, mixa ihop lökfräset, rostad paprika, pesto och ca 1 dl kokosmjölk.
    3. Rör sedan ner resten av kokosmjölken med en sked och ställ åt sidan.
    1. Stek fiskbullarna på hög värme så de får lite yta, sänk sedan värmen och slå över såsen.
    1. Låt puttra på låg-medel hög värme tills bullarna är färdiga, salta och peppra eventuellt om du vill det. Smaka av, helt enkelt.
    2. Strö över örter och servera med förslagsvis ris.

    Receptet är skapat av Fanny Roethlisberger för Kung Markatta.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1478.68 kJ
Energi (kcal)354.31 kcal
Fett26.63 g
Kolhydrater4.85 g
Protein21.73 g
Fibrer3.61 g
Vitamin D0.21 µg
Vitamin C1.39 mg
Folat9.52 µg
Järn0.34 mg
Kalcium13.9 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 11,00 kr (per portion)