Fiskburgare med citron, fetaost och rödlök

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Varmrökt laxfilé med peppar(ROYAL GREENLAND) 300 g 141411011
    Små hamburgerbröd/sliders 220 g 504
    Sejfilé MSC 100-300g enkelfryst(ROYAL GREENLAND) 300 g 133100300
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1.5 g 102060052
    Lök röd oskalad 1 st 399
    Spenat 200 g 161
    BiB Äggula utan konservering(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 45 g 3742000
    Gurka 0.5 st 369
    Fetaost fett 25% 200 g 455
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Dill fryst 30 g 169
    Citron 1 st 382
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 200 g 362
  • Gör så här

    Gör såhär:

    Gör en färs genom att mixa sejfiléen i en matberedare med äggulor och salt.

    Dra skinnet av laxen och bryt den i mindre bitar. Blanda bitarna med färsen och forma 10 lika stora “biffar”.

    Stek dem i olja i 4 minuter på varje sida. Håll dem ev. varma i ugn.

    Blanda den grekiska yoghurten med finhackad dill och smaka av med salt och peppar.

    Bryt fetaosten i bitar och skär rödlöken i skivor.

    Värm bröden (små hamburgerbröd/sliders) i ugn och skär dem sedan på mitten.

    Bred yoghurt på den nedre brödhalvan och lägg på spenat, fisk, gurka, rödlök och fetaost. Lägg sedan på den övre brödhalvan.

    Servera genast med citronklyftor.

    Använd ev. tandpetare för att hålla ihop bitarna.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1149.01 kJ
Energi (kcal)275.01 kcal
Fett15.68 g
Kolhydrater12.84 g
Protein19.45 g
Fibrer1.95 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C20.23 mg
Folat56.78 µg
Järn0.88 mg
Kalcium94.1 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)