Fiskburgare med salsa

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Flytande Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 20 g 010410
    Parmesanost hårdost fett 30% 30 g 37
    Paprika röd 1 st 370
    Tomat 3 st 365
    Flundrafilé stekt panerad 70-100g(ROYAL GREENLAND) 340 g 152709600
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Hamburgerbröd grovt 208 g 504
    Chili röd 1 st 168
    Citron pressad 5 cl 382
    Äkta majonnäs PET-burk(Kavli / O. Kavli AB) 60 g 211050
    Lök gul 1 st 415
    Ketchup hink(Johnnys) 50 g 580130
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Fänkål hel 200 g 432
  • Gör så här

    Fisken är färdigstekt, men kan värmas om tid finns. Dela hamburgerbröden och värm dem i ugnen under 5-7 minuter på 180oC.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationlugn, klicka här.

    Skär fänkålen fint och krydda med salt och peppar. Häll över honung och pressad citron. Hackade tomater, hackad lök och lite finhackad chili blandas samman med lite god ketchup och smakas av med salt och peppar.

    En god, köpt majonnäs rörs samman med färsk chili och kryddas med salt. Du kan också göra majonnäsen själv (se recept nedan).  

    Hemmalagad solskensmajonnäs
    1 dl pastöriserad äggula
    1 citron, saft
    ½ dl vitvinsvinäger
    ½ liter kallpressad rapsolja
    Salt och peppar
    Färsk chili

    Vispa samman pastöriserad äggula, citronsaft och vitvinsättika i en skål. Luta skålen och tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under vispning. Fortsätt att vispa tills konsistensen är tjock och smaka av med salt, peppar och citron. Tillsätt så mycket chili som du själv önskar.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2233.14 kJ
Energi (kcal)534.49 kcal
Fett26.79 g
Kolhydrater53.6 g
Protein17.67 g
Fibrer4.42 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C70.41 mg
Folat52.74 µg
Järn1.06 mg
Kalcium141.43 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 13,00 kr (per portion)