Fiskfrikadeller med råmarinerad fänkål och bönor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Mungbönor torkade 250 g
    Fänkål hel 1 kg 432
    Citronsaft eko 100 g 577
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    rapsolja 100 g 461601
    Fiskfrikadeller MSC 60g 600 g 188850064
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Koka bönorna i 25 minuter och skölj dem i kallt vatten.

    Blanda citronsaft med rapsolja och krossad vitlök.

    Strimla fänkålen fint på en mandolin och blanda med dressing och bönor.

    Smaka av med salt och peppar och servera med fiskfrikadellerna.

    Tips! Du kan också värma frikadellerna i ugnen direkt från frysen i 12 minuter vid 185 °C, eller tina dem och värma dem i 5 minuter vid 180 °C.

    Tips! Perfekt på buffén!

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1221.52 kJ
Energi (kcal)291.68 kcal
Fett16.81 g
Kolhydrater16.97 g
Protein16.42 g
Fibrer4.01 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C0.12 mg
Folat156.26 µg
Järn1.93 mg
Kalcium30.22 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)