Fiskfrikadeller på grillade potatisar med romansallad och kidneybönor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Romansallat 500 g 379
    Kidneybönor röda bönor konserv 500 g 161806
    Höstpotatis rå 1 kg 395
    Rapsolja 90 g 461601
    Citronsaft eko 50 g 577
    Dijonsenap 30 g 560086
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    Fiskfrikadeller MSC 60g 600 g 188850064
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Rör ihop rapsolja, citronsaft, dijonsenap, salt och peppar till en jämn konsistens.

    Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, ca 12 minuter. Häll kallt vatten på potatisen och låt den svalna helt.

    Dela potatisen och grilla i en grillpanna vid hög värme i ca 2–3 minuter på varje sida.

    Hacka salladen grovt och blanda med potatis, bönor och dressing.

    Servera med de tinade fiskfrikadellerna.

    Tips! Du kan också värma frikadellerna i ugnen direkt från frysen i 12 minuter vid 185 °C, eller tina dem och värma dem i 5 minuter vid 180 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1465.96 kJ
Energi (kcal)350.25 kcal
Fett16.36 g
Kolhydrater29.62 g
Protein17.72 g
Fibrer6.68 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C26.8 mg
Folat76.55 µg
Järn1.6 mg
Kalcium66.85 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 8,00 kr (per portion)