Fiskgratäng med ugnsbakade grönsaker

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gratängost 2 kg 35
    Fänkål sv 2 kg 432
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 9.5 kg 130600844
    Zucchini squash courgette 7 kg 374
    Hönsbuljong konc. 240 g 442
    Bladpersilja 40 g 189
    Ajvar Relish Mild (Druvan) 2 kg 2240
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 45 g 102060052
    Lök röd 4 kg 399
    Fint salt utan jod (JOZO) 80 g 4503
    Purjolök 5 kg 398
    Paprika grön gul röd 7 kg 370
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär grönsakerna i grova bitar och lägg dem i gastrobleck. Krydda med salt och peppar och baka dem i ugnen i 12 min på 200°C. (Grönsakerna kan bytas ut efter säsong och smak)

    Koka upp grädde, ajvar och buljong och smaka av med salt och peppar.

    Lägg den tinade fisken över de bakade grönsakerna, häll den varma såsen över. Strö över riven ost.

    Gratinera i ugn 8-10 min på 150°C tills kärntemperaturen visar 55°C.

    Strö över finhackad persilja och servera direkt.

    Tillagningsinstruktioner för dig som använder Rationalugn, klicka här

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)955.18 kJ
Energi (kcal)226.47 kcal
Fett7.11 g
Kolhydrater13.54 g
Protein23.16 g
Fibrer5 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C138.71 mg
Folat105.05 µg
Järn1.36 mg
Kalcium206.16 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 17,00 kr (per portion)