Fisklasagne

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 5 g 4504
    Torskryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 850 g 130600844
    Lasagneplattor KRAV(KUNG MARKATTA) 800 g 160725
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Smör fett 80 % 90 g 55
    Zucchini squash courgette 800 g 374
    Lök gul, röd 1 st 397
    Muskotnöt malen storköksburk(KOCKENS) 1.5 g 101690052
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 160 g 161607
    Mjölk 3% fett 9 dl 423
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 0.4 l 363
    Tomatsås italiensk 800 g 309
    Fint salt med jod(JOZO) 12 g 4504
    vetemjöl 70 g 332
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 5 g 102060052
    Béchamelsås
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär squashen i tunna skivor (cirka 3 mm) på en mandolin och vänd dem med krossad vitlök, olivolja och lite salt. Bryn squashskivorna i en het stekpanna och låt dem rinna av. Bygg lasagnen i lager med tomatsås, lasagneplattor, rostad squash, tinade torskfiléer (ev. skuren i tunna strimlor), tomatsås, lasagneplattor och rostad squash. Avsluta med béchamelsås. Tillaga lasagnen i ugn vid 175 °C i cirka 35 minuter tills den är gyllenbrun.

    Tillagningsinstruktioner för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Gör din egen béchamelsås (10portioner): 100 g smör 1 stor lök 75 g mjöl 1 l standardmjölk 0,5 l vispgrädde salt och peppar muskotnöt Smält smöret i en kastrull och tillsätt finhackad lök. Bryn snabbt, tillsätt mjöl och blanda väl. Koka upp mjölk och grädde i en ny kastrull, häll det över lök- och mjölblandningen och låt det koka ordentligt. Smaka av med salt, peppar och ev. muskotnöt.

    Gör din egen tomatsås (10 portioner): 3 lökar 2 dl olivolja 2 msk rörsocker 2 kg hackade tomater 3 vitlöksklyftor 150 g tomatpuré 1 kvist timjan salt och peppar Bryn löken i olja under lock i 10 minuter på medelhög värme. Tillsätt socker och koka i ytterligare 10 minuter. Häll i vitlök och tomatpuré och bryn snabbt. Tilllsätt de hackade tomaterna och koka såsen tjock med en kvist timjan i såsen. Smaka av med salt och peppar. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3657.57 kJ
Energi (kcal)872.41 kcal
Fett48.69 g
Kolhydrater77.43 g
Protein27.64 g
Fibrer3 g
Vitamin D0.98 µg
Vitamin C26.38 mg
Folat55.82 µg
Järn0.8 mg
Kalcium182.06 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 17,00 kr (per portion)