Fisknuggets i bröd med sallad och grov guacamole

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fish Nuggets tempurapan MSC stekt(ROYAL GREENLAND) 800 g 154054102
    Huvudsallat 2 st 377
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 3 g 102060052
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Avokado 5 st 257
    Chili röd 2 st 168
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 7 g 100612052
    Hamburgerbröd grovt 520 g 504
    saft från lime 2 st 462
    Lök röd 100 g 399
    Fint salt med jod(JOZO) 4 g 4504
  • Gör så här

    Lägg alla fisknuggets på ett galler eller liknande.
    Dela avokadon, ta bort kärnan och skrapa ur köttet. Mosa dem med en visp och lägg i finhackad chili, limesaft, spiskummin, krossad vitlök och finskuren rödlök. Smaka av med salt och peppar och sätt guacamolen på kylning.
    Skölj salladen och skär den i grova bitar.
    Värm bröden i ugnen och fördela sallad, nuggets och guacamole på nederdelen.

    Lägg på överdelen av hamburgerbrödet, servera genast.

    Har du lite tid över kan fisken värmas lite innan servering. 

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1726.77 kJ
Energi (kcal)412.08 kcal
Fett19.85 g
Kolhydrater34.22 g
Protein20.29 g
Fibrer6.34 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C16.66 mg
Folat108.39 µg
Järn1.17 mg
Kalcium53.05 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 14,00 kr (per portion)