Fiskpaket med bacon och morötter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Spetskål 1.2 kg 373
    Morötter tvättade 1.5 kg 405
    Fint salt med jod(JOZO) 12 g 4504
    Bacon tärnat 200 g 108
    Yoghurt naturell fett 3 % 4 dl 364
    Timjan purepak(KOCKENS) 5 g 110950052
    Alaska Pollockryggfilé MSC 120-140g(ROYAL GREENLAND) 900 g 134083134
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 100 g 161607
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 5 g 102060052
    Vitlök klyftor 1 st 200
    Spiskummin malen storköksburk(KOCKENS) 5 g 100612052
  • Gör så här

    Tillagning

    Dela upp spetskålen i enskilda blad och förväll i saltat vatten.

    Skala morötterna och koka dem mjuka. Rosta dem sedan i lite olja med timjan, salt och peppar.

    Knaperstek bacon och hacka den fint, ev. med hjälp av en mixer.

    Placera de små filéerna på spetskålsbladen och fördela bacon, timjan, salt och peppar ovanpå. Vik spetskålen runt och placera paketen i en ugnsfast form, omgivna av de rostade morötterna. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter vid 160°C.

    Avsmaka yoghurt med spiskummin och krossad vitlök och servera tillsammans med paketen.

    Använd resten av morötterna och spetskålen till en råkostsallad.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1419.37 kJ
Energi (kcal)339.39 kcal
Fett18.78 g
Kolhydrater17.91 g
Protein20.87 g
Fibrer6.73 g
Vitamin D0.33 µg
Vitamin C62.85 mg
Folat62.31 µg
Järn0.69 mg
Kalcium137.55 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)