Fisksoppa Helene med grönsaker

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sejtärningar MSC 8g(ROYAL GREENLAND) 10 kg 133074008
    TOMATPURÉ 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 501805
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 80 g 161607
    Basilika Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 45 g 110900052
    Kranvatten 10 l
    Vitlök färsk 250 g 200
    Purjolök 40 st 398
    Fiskbuljong ätf 600 g 438
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 45 g 102060052
    Salt, Jozo m jod 1 kg 80 g 8004894
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 45 g 110950052
    Lök gul, röd 40 st 397
    Matlagningsgrädde fett 15% 7.5 l 363
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 7.5 kg 7340
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär lökarna fint, sautera dem i olivoljan vid en jämn värme i 10-12 min. De skall inte ta färg. Tillsätt tomatpuréen och sautera vidare i 5 min. Tillsätt grädden, buljongen, vinet, vatten och låt koka i 30-45 min. Smaka av med basilka, timjan och salt, peppar.

    Skär fisken i lagom stycken och lägg ned dem i soppan, kokas på svag värme i ca.8 min. Det går bra att byta torsk mot sej, eller använda båda fisksorterna.

    Smaka av soppan och servera  med ett gott bröd och aoili, förslagsvis Pågens Surdegsbröd Kärnsund och Eriks såser- Aioli lime.

    Det går också att dryga ut soppan ytterligare med mer grönsaker och potatis.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1097.98 kJ
Energi (kcal)263.47 kcal
Fett12.86 g
Kolhydrater9.14 g
Protein22.44 g
Fibrer2.11 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C14.26 mg
Folat53.6 µg
Järn0.44 mg
Kalcium123.25 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 10,00 kr (per portion)