Fisksoppa med räkor och krispiga grönsaker

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fiskbuljong ätf 12 dl 438
    Matlagningsvin Vitt(Druvan) 600 g 7340
    Finhackad schalottenlök 4 st 463
    Matlagningsgrädde fett 15% 6 dl 363
    Räkor med skal MSC 70-90 (ROYAL GREENLAND) 2 kg 104767000
    Fänkål hel 400 g 432
    Fint strimlad purjolök 150 g 398
    Morot skalad 550 g 405
    Gröna ärter frysta 4 dl 201
    Tomat 6 st 365
    Körvel storköksburk(KOCKENS) 3 g 110680052
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Koka ihop vitt vin och finhackad schalottenlök till cirka hälften. Tillsätt fiskfond och koka i ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädde och koka tills det är ca 2 liter kvar. Smaka av med salt och peppar.

    Skala räkorna. Spara gärna 10–20 stycken till garnering. Skär morötter, purjo/salladslök och fänkål i små bitar. Ta bort kärnorna från tomaterna och skär dem i små tärningar. Tillsätt grönsaker och räkor i soppan och låt den koka upp. Tillsätt körvel och ärter och smaka av med salt och peppar.

    Servera med bröd exempelvis Pågen surdegsbröd Kärnsund.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1639.64 kJ
Energi (kcal)392.86 kcal
Fett12.51 g
Kolhydrater12.87 g
Protein51.42 g
Fibrer4.17 g
Vitamin D0.03 µg
Vitamin C22.18 mg
Folat72.52 µg
Järn0.88 mg
Kalcium107.4 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 25,00 kr (per portion)