Förfest-mackan

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Kapris i lag hink(KOCKENS) 25 g 309911
    Dijonsenap KRAV(KUNG MARKATTA) 10 g 501401
    Sardeller konserv 80 g
    Kneipp(PÅGEN) 360 g 227
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 95 g 841805
    Småtomater röda typ körsbärstomat 200 g 366
    Tonfisk i vatten konserv avrunnen 150 g 461
    Rostbiff tunna skivor 300 g 104
    BiB Äggula utan konservering(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 30 g 3742000
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 95 g 461601
    Tonfiskröra
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Börja med att rosta tomaterna genom att lägga dem i en eldfast form och ställ in i ugnen på 125°C i ca 30 minuter.
    2. Lägg äggulorna i en bunke och rör ihop med senapen.
    3. Tillsätt oljorna droppvis under omröring.
    4. Lägg i väl avrunnen tonfisk, hackade sardeller och kapris.
    5. Mixa ihop till en slät röra.
    6. Rosta brödskivorna.
    7. Fördela köttet och tonfiskröran på bröden och lägg upp på ett serveringsfat.
    8. Garnera med kapris och de ugnsrostade tomaterna.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1462.32 kJ
Energi (kcal)349.11 kcal
Fett22.72 g
Kolhydrater17.28 g
Protein17.04 g
Fibrer2.32 g
Vitamin D1.62 µg
Vitamin C6.74 mg
Folat7.45 µg
Järn1.38 mg
Kalcium19.74 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 9,00 kr (per portion)