Goujonburgare med coleslaw

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Ketchup hink(Johnnys) 260 g 580130
    Morot sv 100 g 405
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Senap sötstark pipflaska(Johnnys) 17 g 560300
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 100 g 362
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1.5 g 102060052
    Rödspättafilé Goujon tempura MSC (ROYAL GREENLAND) 350 g 152060080
    Levain (PÅGEN) 500 g 262
    Kruksallat 100 g 377
    Vitkål 150 g 373
  • Gör så här

    Gör såhär:

    Skär kålen fint och strimla morötterna, alternativt kan de rivas på ett rivjärn.

    Vänd ner kål och morötter i yoghurt och söt senap. Smaka av med salt och peppar.

    Fritera fisken i 4 minuter eller tillaga den i ugn i ca 15–20 minuter i 200 °C.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

    Värm bröden, och bred på ketchup.

    Fördela sallad, fisk och coleslaw på den nedre bröd-

    halvan och lägg sedan på den övre brödhalvan.

    Dela burgarna på mitten och servera genast.

    Använd ev. tandpetare för att hålla ihop bitarna

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1006.1 kJ
Energi (kcal)240.34 kcal
Fett5.5 g
Kolhydrater36.16 g
Protein9.93 g
Fibrer2.54 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C7.94 mg
Folat11.23 µg
Järn0.09 mg
Kalcium12.85 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 6,00 kr (per portion)