Gräddkokta färsbiffar

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gris sidfläsk rökt 90 g 109
    Gröna ärter 40 g 201
    Fint salt med jod(JOZO) 10 g 4504
    Champinjoner 90 g 158
    Rödvinsvinäger 6%(Druvan) 10 g 550558
    Vispgrädde 40% 1L KRAV 2 dl 363
    Nötfärs fett 10% stekt 400 g 82
    Svartpeppar hel EKO Fairtrade (KOCKENS) 2 g 101810052
    Smör fett 80 % 15 g 55
    Pärllök 320 g 464
    Kranvatten 1.5 dl
    Potatis rå 500 g 395
    Färsbiffar
    1 tsk Kockens köttfärskrydda till 4 portioner
    Dekoration
  • Gör så här

    Tillagning

    Färsbiffar

    Blanda färsen med salt och peppar under kraftig omrörning. Tillsätt lite vatten i taget och jobba till en smidig färs. Har du en maskin så använd den. Forma till 8 småbiffar och stek dem i smöret tills de får en fin färg.

    Dekoration

    Koka löken i saltat vatten tills den blir mjuk. Stek sidfläsk och svamp i smör tills det får fin färg. Lägg i lök, ärtor, biffar och grädde och låt det koka ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.

    Servering

    Servera gärna direkt ur stekpannan.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2759.1 kJ
Energi (kcal)659.77 kcal
Fett45.52 g
Kolhydrater27.48 g
Protein34.05 g
Fibrer6.1 g
Vitamin D0.33 µg
Vitamin C41.7 mg
Folat46.12 µg
Järn3.83 mg
Kalcium89.44 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)