Gravad lax i potatissallad med sparris

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 70 g 461601
    Senap sötstark pipflaska(Johnnys) 80 g 560300
    Sparris grön 600 g 198
    Gravad lax hel sida 900-1400g(ROYAL GREENLAND) 500 g 141833011
    Potatis rå 500 g 395
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Citron 1 st 382
    Turkisk Yoghurt Ekologisk(LINDAHLS) 500 g 362
    Flytande Blomsterhonung(LUNE DE MIEL) 20 g 010410
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 1.5 g 102060052
  • Gör så här

    Tillagningsanvisningar

    Koka potatisen med skal. Låt den kallna och dela potatisen i skivor.

    Lägg upp laxen på tallrikar.

    Blanda samman skyr eller yoghurt med senap, salt och peppar och vänd samman med potatisen.

    Blanda samman rapsolja, citronsaft, honung, salt och peppar. Skär av botten av sparrisen, skala dem och häll över blandningen. Låt det dra i 15 minuter.

    Lägg upp sparrisen vid sidan av laxen och fördela potatissalladen på tallrikarna.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1343.4 kJ
Energi (kcal)321.5 kcal
Fett20.37 g
Kolhydrater17.97 g
Protein15.42 g
Fibrer2.18 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C37.96 mg
Folat82.27 µg
Järn0.63 mg
Kalcium18.52 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 17,00 kr (per portion)