Gravlaxsnittar

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Dill fryst 20 g 169
    Gravad lax hel sida 900-1400g(ROYAL GREENLAND) 500 g 141833011
    Surdegskex Naturell(PÅGEN) 150 g
    Dijonsenap KRAV(KUNG MARKATTA) 17 g 501401
    strösocker 2 msk 324
    Rapsolja (paradisolja)(KUNG MARKATTA) 140 g 461601
    Senap sötstark pipflaska(Johnnys) 34 g 560300
    Vitvinsvinäger 6%(Druvan) 15 g 550657
    Hovmästarsås
  • Gör så här

    Gör såhär:

    Hovmästarsås

    1. Lägg senapen i en skål tillsammans med socker och vinäger och rör om tills sockret löst sig.
    2. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning.
    3. Rör ner dillen och smaka eventuellt av med lite mer vinäger, socker och kanske lite salt.
    4. Servera till laxen.

     Alternativt köp färdig sås: Eriks Hofmästarsås från Kavli. 

    Servering

    1. Skär laxen i tunna skivor och lägg skivorna på Pågen Surdegskex.  Dela skivorna vid behov.
    2. Garnera med lite sallad, små citronskivor och en dillvippa.
    3. Droppa såsen över laxen.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3356.87 kJ
Energi (kcal)801.75 kcal
Fett58.94 g
Kolhydrater36.08 g
Protein30.98 g
Fibrer3.32 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C3.5 mg
Folat1.8 µg
Järn0.16 mg
Kalcium17.21 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 30,00 kr (per portion)