Grillad sub med kräftstjärtar och syrad fänkål

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Äntligen! Subs (PÅGEN) 320 g 807
    Ättikssprit 12 % KRAV(Druvan) 50 g 550061
    Pesto Tomat 130 g 881401
    Rucolasallat 65 g 453
    Fänkål 250 g 432
    Kranvatten 1 dl
    Kräftstjärtar i lake (ROYAL GREENLAND) 360 g 119150000
    Strösocker 90 g 324
  • Gör så här

    Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Efter en lång segeltur blev vi bjudna på en annorlunda kräftskiva. Ja, annorlunda på ett bra sätt.

    Tillagning

    1.Ansa och skär fänkålen i strimlor. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt fänkålen och låt koka 3 minuter. Dra av från värmen och låt svalna.

    2.Låt kräftstjärtarna rinna av väl.

    3.Bred pesto på både över- och underdelarna av brödet. Fördela kräftstjärtarna på underdelarna. Sila av fänkålen och lägg den på kräftstjärtarna. Toppa med rucola. Lägg på överdelarna som lock.

    4.Grilla i mackgrill ca 5 minuter.

    Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2488.43 kJ
Energi (kcal)600.04 kcal
Fett22.76 g
Kolhydrater64.28 g
Protein28.41 g
Fibrer8.64 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C23.24 mg
Folat27.11 µg
Järn2.54 mg
Kalcium179.27 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 30,00 kr (per portion)