Grillad torsk med vitlöksbönor

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Stora vita bönor konserv 400 g 161808
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2.5 g 102060052
    Fint Havssalt(JOZO) 6 g 4502
    Timjan Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 3 g 110950052
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Torskfilé MSC 90-160g(ROYAL GREENLAND) 440 g 130600634
    Olivolja extra virgin(DO-IT) 28 g 161607
    Persilja finklippt 3 msk 188
    Creme Fraiche 28% fett 3 msk 360
  • Gör så här

    Gör så här:
    Skär fisken i lagom stora grillbitar, pensla med olivolja och mal över lite svartpeppar. Låt nu fisken stå till sig i ca 10 minuter. Värm upp grillen eller om du har en grillpanna, värm upp den.

    Häll spadet av bönorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vitlök, timjan och crème fraiche. Låt sjuda någon minut. Smaka av med svartpeppar och Maldon Sea Salt och blanda i persiljan.

    Salta fisken alldeles innan du lägger den på grillen. Grilla först på den sidan där skinnet sitter i ca 5 minuter, sedan 3 minuter på andra sidan. Överstek inte.

    Lägg upp fisken på tallrik tillsammans med bönorna och gärna också med ugnsbakade tomater och smörstuvad spenat. Strö eventuellt över ytterligare salt och svartpeppar, efter behag. 

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1193.63 kJ
Energi (kcal)283.74 kcal
Fett11.6 g
Kolhydrater15.46 g
Protein25.9 g
Fibrer6.86 g
Vitamin D0.01 µg
Vitamin C2.87 mg
Folat24.99 µg
Järn1.37 mg
Kalcium56.38 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)