Grön pasta med ärtpesto

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Sockerärter 150 g 478
    Vitlök klyftor 1.5 st 200
    Zucchini squash courgette 375 g 374
    Pinjenötter 50 g 481
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 95 g 841805
    Paprika grön 1 st 371
    Penne Vit KRAV(KUNG MARKATTA) 400 g 160726
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 15 g 841805
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2.5 g 102060052
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Rucolasallat 35 g 453
    Tinade ärtor 3 dl 201
    Gratängost 75 g 35
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan). Skölj ½ tråg rucola (35 g).

    2. Hetta upp en stekpanna och rosta 1 påse pinjenötter (50 g) på medelhög värme i 3 min under omrörning. Lägg nötterna i en skål.

    3. Ärtpesto: Mixa 3 dl tinade gröna ärtor, ½ påse riven ost (75 g), 1-2 pressade vitlöksklyftor, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 dl olivolja med en stavmixer i en mixerbunke.

    4. Koka valfri pasta till 4 personer.

    5. Frästa grönsaker: Skär 1 zucchini i 1 cm breda halvmånar. Strimla 1 grön paprika. Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan och fräs zucchinin på medelhög värme i 3 min. Tillsätt paprikan och 1 tråg sockerärtor (150 g). Fräs i ytterligare 2 min. Krydda grönsakerna med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

    Ta fram en stor skål och blanda den kokta pastan med ärtpeston och den resten av den rivna osten. Blanda ner de frästa grönsakerna, 1 ¼ dl tinade ärtor (resten av de tinade ärtorna) och rucolan i pastan. Toppa med de rostade pinjenötterna och servera!

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3112.66 kJ
Energi (kcal)744.26 kcal
Fett33.11 g
Kolhydrater86.54 g
Protein21.41 g
Fibrer6.11 g
Vitamin D0.02 µg
Vitamin C97.51 mg
Folat118.2 µg
Järn1.79 mg
Kalcium202.03 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 22,00 kr (per portion)