Grönlandska räkor á la Singapore chili-krabba med grönsallad

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Tomatpuré 22% KRAV(KUNG MARKATTA) 200 g 501821
    Huvudsallat 2 st 377
    Vitlök klyftor 4 st 200
    Koriander malen purepak(KOCKENS) 3 g 100330004
    Curry storköksburk(KOCKENS) 1 g 97009205
    Riven ingefära 100 g 430
    Röd chili i fina skivor 1 st 168
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 45 g 841805
    Brun farin 11 g 329
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    Fint salt med jod(JOZO) 1.5 g 4504
    Räkor med skal MSC 70-90 (ROYAL GREENLAND) 1000 g 104767000
    Äkta kinesisk soya, plastflask(Druvan) 50 g 570242
    1 msk ostronsås till 4 portioner
  • Gör så här

    Tillagning

    Fräs chiliräkorna

    • 1. Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Skär den röda chilin i tunna ringar. Hetta upp en stor gryta eller panna (gärna med non-stick). Tillsätt olja, vitlök, ingefära och chili och låt det puttra en stund.
    • 2. Tillsätt curry och därefter räkorna och fräs i 2 minuter. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och blanda ihop. Smaksätt med salt och peppar.
    • 3. Rensa och skölj salladen och servera räkorna i en skål eller direkt i grytan med plockad koriander och eventuellt varma tunnbröd.
    • 4. Denna rätt ska ätas med fingrarna men du kan använda salladsbladen att ta med. Skala några räkor, lägg dem på ett salladsblad, rulla ihop bladet och ät rullen som en pannkaka.
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1815.62 kJ
Energi (kcal)433.47 kcal
Fett14.58 g
Kolhydrater12.78 g
Protein61.08 g
Fibrer1.78 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C15.25 mg
Folat46.55 µg
Järn0.71 mg
Kalcium50.01 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 30,00 kr (per portion)