Grönländska räkor på toast med marinerad paprika

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Räkor med skal MSC 80-100(ROYAL GREENLAND) 500 g 104628200
    Vitlök klyftor 1 st 200
    Svartpeppar grovmalen Ekologisk sto(KOCKENS) 2 g 102060052
    JätteFranska(PÅGEN) 160 g 273
    Persilja fryst 20 g 188
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 45 g 841805
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Paprika röd 2 st 370
  • Gör så här

    Skär paprikor i halvor och ta bort stjälk och kärn hus. Pensla utsidan med olja och grilla dem i ugnen på hög temperatur tills de är svarta och skinnet släpper från köttet. 
    Låt svalna och skala skinnet. Skär paprika i strimlor och marinera dem med olivolja, vitlök, salt och peppar. Skala räkorna. 

    Skär brödet i skivor och rosta dem knapriga i ugnen. 
    Lägg upp paprika och räkor på de krispiga bröd skivor och garnera dem med hackad persilja.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1480.13 kJ
Energi (kcal)352.35 kcal
Fett14.32 g
Kolhydrater21.74 g
Protein32.6 g
Fibrer1.91 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C99.25 mg
Folat44.6 µg
Järn0.36 mg
Kalcium22.72 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 15,00 kr (per portion)