Gryta med tofu och kikärter

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Fint salt med jod(JOZO) 6 g 4504
    Spenat blad fryst 250 g 161
    Cayennepeppar storköksburk(KOCKENS) 1 g 100060052
    Tofu sojabönsost 200 g 812301
    Kikärter konserv 400 g 161884
    Chilimix purepak( KOCKENS) 2 g 309819
    Curry purepak(KOCKENS) 5 g 97009205
    Chilipulver storköksburk(KOCKENS) 2 g 101030052
    Schalottenlök 3 st 463
    Garam Masala storköksburk(KOCKENS) 2 g 97002152
    ingefära färsk 1 msk 430
    Potatis rå 500 g 395
    Lime 1 st 462
    Paprika Ekologisk storköksburk(KOCKENS) 2 g 12056,052
    Småtomater röda typ körsbärstomat 400 g 366
    Vitlök klyftor 2 st 200
    Olivolja till stekning
  • Gör så här

    Tillagning

    1. Skär den skalade potatisen och tofun i 2 cm stora bitar. (Variera gärna grytan med sötpotatis)

    2. Stek potatisen i 10 minuter. Lägg i tofun, en hackad vitlöksklyfta och chilimixen. Låt detta steka 2 minuter. Salta lätt och ställ åt sidan.

    3. Skala och hacka schalottenlöken och den andra vitlöksklyftan. Fräs dessa med resterande torra kryddor.

    4. Skölj av kikärtorna och blanda ner dessa med tomaterna i fräset. Tillsätt vatten och salt låt sjuda i cirka 15 minuter.

    5. Hetta hastigt upp potatisen och tofun med bladspenat i stekpannan.

    6. Häll detta över grytan och servera limeklyftor.

    Tips! För att ge tofun extra smak så är det gott om den marineras innan den steks.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1348.39 kJ
Energi (kcal)322.78 kcal
Fett5.24 g
Kolhydrater45.53 g
Protein16.68 g
Fibrer13.48 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C85.93 mg
Folat194.93 µg
Järn4.33 mg
Kalcium271.64 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 9,00 kr (per portion)