Gulskäddafilé på linssallad med ärter och grillade tomater

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gröna Linser KRAV 400 g 500302
    Röda Linser Eko 400 g 500378
    Gröna ärter frysta 600 g 201
    Gulskäddafilé panerad MSC 40-70g 700 g 152120500
    Grönkål 500 g 171
    Grönsaksbuljong ätfärdig 1 l 440
    Tomat 1 kg 365
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala 20 g 841805
    Fint salt med jod 4 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 2 g 101970052
  • Gör så här

    Tillagning

    Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär bort stocken från grönkålen och hacka grovt.

    Tillaga fisken i ugnen i 15-20 minuter vid 230 °C.

    Koka upp buljongen, tillsätt linser, grönkål och låt sjuda i 10 minuter. Lägg i ärterna på slutet. 

    Skiva tomaterna och grilla dem i 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

    Smaka av linsblandningen med salt och peppar och servera genast med de grillade tomaterna och den varma fisken.

    Tillagningsanvisningar för dig som använder Rationalugn, klicka här.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1973.92 kJ
Energi (kcal)469.42 kcal
Fett9.72 g
Kolhydrater56.14 g
Protein32.81 g
Fibrer30.01 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C74.54 mg
Folat125.96 µg
Järn1.48 mg
Kalcium93.1 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 12,00 kr (per portion)