Gulskäddafiléer på bönsallad med bovete och syltad lök

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Helt bovete EKO 800 g 500314
    Hraftig hönsbuljong 5 dl 442
    Gröna bönor 600 g 174
    Fänkålsfrön Ekologisk 10 g 545
    Lime 1 st 462
    Lök röd 100 g 399
    Vitvinsvinäger 6% 100 g 550657
    Kranvatten 100 g
    Strösocker 100 g 324
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    Gulskäddafilé panerad MSC 40-70g 800 g 152120500
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Koka bovetekärnorna i 10 minuter i rikligt med vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

    Noppa bönorna och förväll dem i 4 minuter i saltat vatten. Lägg dem sedan i isvatten.

    Skär rödlöken i klyftor och lägg dem i en panna med ättika, vatten och socker. Ge dem ett uppkok och låt dra i kylskåp tills de ska användas.

    Värm fisken enligt ansvisningar på förpackningen.

    Blanda bovete med buljong och smaka av med krossade fänkålsfrön, lime, salt och peppar.

    Servera med de varma fiskarna, bönor och lök och gärna med nybakat bröd.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2110.68 kJ
Energi (kcal)500.46 kcal
Fett8.92 g
Kolhydrater84.54 g
Protein18.09 g
Fibrer4.25 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C12.55 mg
Folat25.95 µg
Järn0.71 mg
Kalcium36.71 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 9,00 kr (per portion)