Gulskäddafiléer på kryddiga kikärter med spetskål, cheddarost och kokta ägg

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gulskäddafilé dubbel förstekt MSC 1.45 kg 152129160
    Kikärter konserv 1.5 kg 161884
    Vitkål 1.2 kg 373
    Cheddarost fett 31% 200 g 13
    15 pack medelstora Frigående 8 g 10341507
    Röd Quinoa Ekologisk 500 g 500332
    Äkta kinesisk soya, plastflask 200 g 570242
    ingefära färsk 100 g 430
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    Ev färsk timjan 0
  • Gör så här

    Tillagning

    Dela kålen, ta bort stocken och skär i grova bitar. Förväll i 3 minuter i lättsaltat vatten och lägg därefter i isvatten.

    Skölj quinoa och koka i saltat vatten i 15–20 minuter.

    Koka äggen i 8 minuter. Skala dem och håll dem varma, ev. i varmt vatten.

    Värm fisken i ugnen i 12–15 minuter vid 200 °C.

    Häll bort vattnet från kikärterna och värm dem tillsammans med sojasås och fint riven ingefära. Tillsätt kål och quinoa och smaka av med salt och peppar. Riv cheddarost över. Lägg den varma fisken och äggen bredvid och servera direkt.

    Strö över finhackad timjan om du vill.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)3547.24 kJ
Energi (kcal)856.63 kcal
Fett30.71 g
Kolhydrater91.93 g
Protein42.33 g
Fibrer17.41 g
Vitamin D0.05 µg
Vitamin C55.44 mg
Folat138.9 µg
Järn2.73 mg
Kalcium293.6 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 19,00 kr (per portion)