Gulskäddafiléer på nudelsallad med ingefära och soja

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Risnudlar 500 g 141003
    Alt Spetskål 800 g 373
    Champinjoner skivade frysta 100 g 158
    Äkta kinesisk soya, plastflask 300 g 570242
    ingefära färsk 100 g 430
    chili röd 1 st 168
    Rapsolja 30 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    Gulskäddafilé panerad MSC 40-70g 550 g 152120500
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj i kallt vatten.

    Skär kålen fint och förväll i saltat vatten i 4 minuter. Lägg sedan i isvatten.

    Skär svampen i mindre bitar och stek i lite olja stekpanna på hög värme i 5–6 minuter. Krydda med salt och peppar och sätt åt sidan.

    Värm fisken direkt från frysen i 12–15 minuter vid 180 °C.

    Blanda sojasås med finhackad ingefära och hackad chili.

    Ta upp kålen ur vattnet och låt rinna av lite på en torr kökshandduk.

    Blanda kålen med nudlar, svamp och sojablandningen, krydda med salt och peppar och servera med den varma fisken.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1548.45 kJ
Energi (kcal)378.29 kcal
Fett7.99 g
Kolhydrater62.81 g
Protein10.75 g
Fibrer3.06 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C41.56 mg
Folat18.33 µg
Järn0.57 mg
Kalcium43.27 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 9,00 kr (per portion)