Gulskäddafiléer på små bakade rödbetor med stora vita bönor och basilika

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Gulskäddafilé färdigstekt MSC 1150 g 152129130
    Rödbeta 1000 g 195
    Stora vita bönor konserv 500 g 161808
    Mungbönor Ekologiska 500 g 500155
    Kycklingbuljong pulver Ekologiskt 15 g 601411
    Kranvatten 1 l
    Fetaost fett 16% 250 g 455
    Rapsolja 20 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
  • Gör så här

    Låt fisken tina på ett galler eller liknande.

    Skala rödbetorna, dela dem och blanda med lite olja, salt och peppar. Tillaga i en förvärmd ugn vid 200 °C i 25–30 minuter.

    Koka mungbönorna i buljongen i ca 25 minuter på låg värme. Låt de vita bönorna rinna av och lägg ned dem tillsammans med mungbönorna vid slutet av tillagningstiden – de ska bara bli varma.

    Lägg upp rödbetorna och bönorna, smula fetaost över och servera omedelbart med den tinade fisken. Servera gärna tillsammans med ärtskott, grovt hackad basilika och citronklyftor.

    Tips: Fisken är färdigstekt men kan ev. värmas i ugnen direkt från frysen i ca 9 minuter i 230 °C.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2801.17 kJ
Energi (kcal)677.67 kcal
Fett26.71 g
Kolhydrater66.35 g
Protein32.47 g
Fibrer6.05 g
Vitamin D0 µg
Vitamin C3.3 mg
Folat86.73 µg
Järn0.97 mg
Kalcium108.5 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 19,00 kr (per portion)