Hälleflundra med senapssås och stekt lök

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Mellangrädde fett 27% 5 cl 424
    Mjölk 3% fett 0.5 l 423
    vetemjöl 50 g 332
    Senap Grov-stark(Johnnys) 15 g 3100006
    Hönsbuljong storhushåll 10 g 442
    Grönländsk Hälleflundrafilé 200-400(ROYAL GREENLAND) 500 g 121179200
    Lök gul 2 st 415
    Potatis rå 600 g 395
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade(KOCKENS) 1.5 g 101970052
    Fint salt med jod(JOZO) 3 g 4504
    Olivolja SUB extra virgin KRAV Kala(KUNG MARKATTA) 20 g 841805
    Smör fett 80 % 50 g 55
  • Gör så här

    Tillagning

    Skär fisken i lämpliga bitar. Klappa den torr med hushållspapper och stek den i stekpannan i ca 3 minuter på varje sida. Fräs löken i pannan tills den får lite färg.  

    Såsen: Rör ihop ingredienserna till såsen; smör, mjöl, mjölk och buljongtärning. Smaka av med senap, lite grädde, salt och peppar. 

    Servera gärna med kokt potatis.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)2662.53 kJ
Energi (kcal)637.15 kcal
Fett39.47 g
Kolhydrater44.96 g
Protein25.82 g
Fibrer4.48 g
Vitamin D1.33 µg
Vitamin C40.21 mg
Folat62.84 µg
Järn0.85 mg
Kalcium185.54 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 24,00 kr (per portion)