Halv parmesangratinerad hummer med ramennudlar och svamp

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    Hel hummer, kokad 550-650 g 3 kg 119400550
    Pankoströbröd 2.5 dl 472
    Parmesanost hårdost riven fett 30% 150 g 37
    Timjan färsk 20 g 583
    Smör fett 80 % 100 g 55
    Varm hönsbuljong 2.5 l 442
    Lyxhelägg eko BiB 5 kg 600 g 3721000
    Purjolök 550 g 398
    Champinjoner skivade frysta 500 g 158
    Citron 5 st 382
    Rapsolja 30 g 461601
    Fint salt med jod 3 g 4504
    Vitpeppar malen EKO Fairtrade 1.5 g 101970052
    900g Torkade ramen nudlar för 10 portioner 0
  • Gör så här

    Tillagningsinstruktioner

    Skala humrarna genom att sticka in en kniv i vecket mellan huvud och kropp. Skala först kroppen och huvudet och sedan stjärten. Ta bort den tarm som sitter i stjärten och magsäcken och det förstadium till rom (korall) som sitter i huvudet/kroppen.

    Blanda parmesan med pankoströbröd och hackad timjan. Krydda med salt och peppar.

    Strö blandningen över de halverade humrarna och droppa smält smör över.

    Gratinera humrarna i grillen tills de är gyllenbruna – c:a åtta minuter i 200 °C.

    Koka äggen mjuka i c:a 7 min. Skala dem och håll dem varma.

    Koka nudlarna enligt anvisningarna och skölj dem i kallt vatten.

    Skär svampen i mindre bitar och stek den i olja i en stekpanna på hög värme i 6-7 minuter.

    Fördela nudlarna i fyra skålar och lägg i svamp och halverade ägg. Strö finskuren salladslök över och häll över den varma buljongen. Servera genast med den gratinerade hummern och citronhalvor.

Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1566.09 kJ
Energi (kcal)375.39 kcal
Fett25.22 g
Kolhydrater17.16 g
Protein18.26 g
Fibrer4.07 g
Vitamin D0.29 µg
Vitamin C47.96 mg
Folat60.5 µg
Järn1.04 mg
Kalcium283.8 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Beräknad pris ca. 74,00 kr (per portion)