Hasselnötsbrownies med agavesirap

  • Ingredienserna
    Ingredienser Mängd Beställningsnummer
    vetemjöl 1.5 dl 332
    Blockchoklad mörk 200 g 346
    15 pack medelstora Frigående(SVENSKA LANTÄGG / SVENSKA LANTÄGG) 3 st 10341507
    Bikarbonat purepak(KOCKENS) 2.5 g 83970
    Agavesirap(Sunny Bio) 126 g 250650
    Grovt hackade pekannötter 50 g 536
    150g hasselnötssmör till 6 port
  • Gör så här
    1. Sätt ugnen på 180°C. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
    2. Blanda ihop agavesirap med hasselnötssmöret och tillsätt sedan den smälta chokladen, mjölet, bikarbonatet och blanda ihop. Tillsätt ägg och pekannötter.
    3. Häll i en rund form (ca 20cm bred) och grädda i ca 15 – 20 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat och servera!
Dela på:

Näringsvärden per 100g

Näringsämne Mängd
Energi (kJ)1695.53 kJ
Energi (kcal)404.2 kcal
Fett20.02 g
Kolhydrater47.91 g
Protein7.57 g
Fibrer1.29 g
Vitamin D0.42 µg
Vitamin C0.51 mg
Folat25.44 µg
Järn5.29 mg
Kalcium34.08 mg

Energifördelning

Receptet presenteras av:
Michaud Nordic
Beräknad pris ca. 7,00 kr (per portion)